top of page

Overijse is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en het arrondissement Halle-Vilvoorde. De gemeente ligt in het hart van de Druivenstreek en maakt deel uit van de landstreek Dijleland. Overijse telt ruim 25.000 inwoners.

 

Naast Overijse-centrum bestaat de gemeente uit de gehuchten MaleizenTerlanenJezus-EikTombeek en Eizer. Overijse is in 1976 niet gefuseerd met buurgemeenten, waardoor het geen deelgemeenten heeft.

 

Overijse en buurgemeente Hoeilaart vormen het hart van de Druivenstreek. Jaarlijks worden er in augustus druivenfeesten georganiseerd en enkele sportwedstrijden waaronder de Druivenkoers en de Druivencross. Ook ligt Overijse in de landstreek Dijleland.

Zoniënwoud

Het Zoniënwoud (Frans: Forêt de Soignes) is een groot bos centraal in België, ten zuidoosten van de hoofdstad Brussel. Het is zo'n 4400 hectare groot. Sinds 2017 maken vijf delen van de drie integrale bosreservaten (één gebied in reservaat Zwaenepoel in het Vlaams Gewest, twee gebieden in reservaat Grippensdelle in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en twee gebieden in reservaat Ticton in het Waals Gewest) in het Zoniënwoud deel uit van het Unesco-Werelderfgoed Oude en voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en andere regio's van Europa.

Geniet van de schilderachtige omgeving en maak lange wandelingen door een van de mooiste bossen van de streek. Wandelen en fietsen in en rond Overijse is genieten: waterrijke valleien,bosrijke hellingen, uitgestrekte plateaus, … U kan kiezen uit een gevarieerd aanbod van wandelingen, fiets- en mountainbike routes.

 

De streek rond Overijse heeft heel wat te bieden.

Het Druivenmuseum en de alomtegenwoordige druiventeelt, het unieke Zoniënwoud, het Dijleland …

Verken de Omgeving

Contactgegevens

Waversesteenweg 329, 3090 Overijse België 

Tel: +32 2 688 47 88 | hotel.avalon@telenet.be

 

 

Bezienswaardigheden

 

Zoniënwoud

Duboislaan 2 1560 Hoeilaart

 

Walibi Belgium

Boulevard de l'Europe 100, 1300 Wavre

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika 

Leuvensesteenweg 13, 3080 Tervuren

 

Hergé-museum 

Rue du Labrador 26, 1348 Louvain-la-Neuve

 

Atomium

Atomiumplein 1, B-1020 Brussel

Bereikbaarheid

 

10 min.

15 min.

10 min.

13min.

29min.

Steden

 

Brussel

 

Leuven

Wavre

 

Berekbaarheid

 

10 min.

23 min.

5 min.

12 min.

Ottignies-Louvain-la-Neuve

 

bottom of page